Categories: , Tags: ,
Welke stukken vlees serveren ze?

Côte à l'os, Diamanthaas, Filet Pur, Gewone steak of kogelbiefstuk, Ribeye, Tomahawk

Welke runderrassen serveren ze?

Angus, Belgisch Wit-Blauw, Hereford, Simmentaler

Wat voor vlees hebben ze in de kuip?

  • Zesrib
  • Cote à l’os
  • Diamanthaas
  • Kogelsteak
  • Rumsteak
  • Filet pur
  • Steppegras

Bekijk hier het volledige menu.

  Website

https://www.tweyerke.be

  Adres

Peerderbaan 19, 3990 Peer
Routebeschrijving

  Openingsuren

Maandag open vanaf 17uur.
Dinsdag, vrijdag, zaterdag en zondag open vanaf 11uur
keuken open tot 21uur.

Woensdag en donderdag gesloten.

  Telefoon

011 60 01 99 (klik om meteen te bellen)

Facebook

Volg de pagina hier.

Ons bezoek

Het is duidelijk te merken dat bij Restaurant ’T Weyerke de steak centraal staat. Je voelt en merkt de passie al meteen bij het binnentreden van de zaak en al helemaal bij het serveren van je gerecht. Dat in combinatie met het joviale en gastvrije Limburggevoel maakte onze ervaring compleet.

De Steak

Kogelsteak van het Ierse Hereford ras was deze keer de keuze. De vetadertjes die in het vlees zitten zorgen voor die heerlijke sappige en malse smaak. De steak was uitstekend saignant gebakken. Door het bakken op de barbecue had deze ook nog eens een heerlijk krokant korstje. De kruiding was ook goed, met als leuke extra toets 4 verschillende soorten zout die je bij de steak aangeboden kreeg. Het was ook duidelijk te merken dat ze de steak voldoende hadden laten rusten voor het serveren. Als we hier dan toch een klein minpuntje moeten aanduiden dan is het dat de steak net iets warmer mocht bij het serveren.

restaurant 't weyerke beste steak limburg

De Bijgerechten

Als bijgerecht hebben we voor de frieten gekozen. Hoewel deze niet zelf gesneden waren, waren deze toch uitstekend van smaak met net de juiste knapperigheid. Ook de portie was meer dan voldoende. De mayonaise erbij was ook uitstekend.

Bij de steak werden ook warme groentjes geserveerd. Lekker van smaak en nog knapperig. De portie had dan misschien ook net iets meer mogen zijn.

De champignonroomsaus dan! Zeer lekker van smaak en overduidelijk met verse champignons met de perfecte consistentie en textuur.

De Service/De Sfeer

Onze recensenten zijn op een doordeweekse dag gaan eten. Er waren ongeveer 5 tafels in de zaak bezet. Hoewel de zaak niet al te ruim was hadden we zeker geen last te veel aan lawaai. Iedereen zat comfortabel.

Bij het binnenkomen van de zaak kwam er meteen een vriendelijke  en gastvrije ober die ons een tafeltje heeft toegewezen. Het enige minpuntje is dat we toch enige tijd op ons eten hebben moeten wachten, al was het dat dan ook wel weer waard.

Interieur

Het klassieke interieur geeft een gevoel van warmte en gezelligheid. Je voelt je dan ook meteen op je gemak in deze zaak. Opvallend was dat er op de toog de WeyerGin staat uitgestald, altijd een leuk element als een zaak iets unieks kan aanbieden.

Prijs/Kwaliteit

De prijs/kwaliteitsverhouding zat goed en je betaalt hier zeker geen cent teveel voor de geleverde kwaliteit.