Hoe werkt het ?

Elke Belg eet graag zijn steak met frietjes, dit op de traditionele manier of in een origineel jasje. Maar waar kan de gemiddelde Belg online terecht als hij op zoek is naar een degelijke brasserie of restaurant om die overheerlijke steak te eten?

 

Daarom hebben wij “De Beste Steak van België ” in het leven geblazen. Wij willen de doorsnee vleesliefhebber helpen om dat perfect gebakken stuk vlees  in combinatie met de juiste sfeer en een eerlijke prijsverhouding te vinden.

 

En hoe kan dat beter dan minimaal 2 recensenten  naar elke deelnemer te sturen. Elke zaak wordt op de 5 onderstaande categorieën beoordeeld. Vervolgens komt er een verslag te staan op deze website.

De Steak

Van Wagyu tot Belgisch Blauw-Wit, steaks bestaan er in alle maten, vormen en gewichten. Of het nu gaat om de entrecôte, côte à l’os of een gewone kogelbiefstuk, elk stuk vlees moet geapprecieerd worden. Vanzelfsprekend is dit een erg belangrijke categorie om te recenseren.

De Bijgerechten

Krokante frietjes, dat heerlijke huisgemaakte sausje of dat frisse slaatje, een goed gebakken steak smaakt uiteraard beter met een lekker bijgerecht.

Service/Sfeer

Om extra te kunnen genieten van je gerecht is een uitstekende service van levensbelang. Een vriendelijke kelner kan een wereld van verschil maken bij het bezoeken van een zaak. Een leuke sfeer en schwung in de zaak bevordert natuurlijk ook het gevoel waarmee je nadien buitenwandelt.

Prijs/Kwaliteit

Niet onbelangrijk is natuurlijk de rekening achteraf. Was het gespendeerde geld de moeite waard voor de totaalervaring?

Interieur

Een leuk accessoire tegen de muur, een originele menukaart of die stoel waar je zalig in ploft, het oog wil ook wat.