Le Moderne – Florennes

hof ter doest de beste steak van belgië
Categories: ,
Welke stukken vlees serveren ze?

Côte à l'os, Entrecôte, Filet Pur, Tomahawk

Welke runderrassen serveren ze?

Angus, Holstein, Iberico, Limousin, Simmentaler, Wagyu

Wat voor vlees hebben ze in de kuip?

Filet pur van de Limousineslager in Gerpinnes met hoeveboter op basis van wilde knoflook of bearnaise gemaakt van diezelfde hoeveboter vergezeld van frietjes gebakken in rundsvet.

Bekijk hier het volledige menu.

  Website

http://www.restaurantlemoderne.be

  Adres

Rue de Mettet 20, 5620 Florennes
Routebeschrijving

  Telefoon

071688011 (klik om meteen te bellen)

Facebook

Volg de pagina hier.

  Openingsuren

Maandag tot woensdag vanaf 12h30

Donderdag tot zaterdag vanaf 18h30

Ons bezoek

 

Hip, trendy, modern en charmant allemaal in hetzelfde restaurant ! Van creatieve serveer manieren tot diepgaande smaken die de tong doen tintelen. Gun je smaakpapillen wat speciaals en vertrek naar Le Moderne

De steak

de beste steak van belgie le moderne

We vertoeven ons aan een gezellig tafeltje in Le moderne in Florennes en besluiten om te gaan voor een filet pur simmental. Bij Le Moderne beslist de chef de bakwijze en dat was volgens ons de juist keuze. We kregen de steak lekker saignant.. De steak was  gerookt en werd geserveerd onder een (rook)stolp, heel speciaal en spectaculair. Het gaf een speciale toets mee aan de steak + extra punten op originaliteit

De bijgerechten

Om te starten kregen we een trio van amuses. Ten eerste een soepje van wortel en pompoen. Nummer twee van de trio van amuses was een zalige tetaki van rund met sesam en last but not least een wrap met kip!
De frietjes die we hier hebben gegeten heel verrassend en net zoals de steak origineel.  Het waren frietjes van zoete aardappel en hadden nog een krokant paneermeel laagje en kruiden errond. Ook de mayonaise hierbij was verrukkelijk.
Deze keer geen rauwe sla bij de steak maar lekkere mediterraanse groentjes die zeer goed op smaak waren gebracht.  De saus van de chef was lekker en stevig gepeperd.

Interieur

Charmant is hét woord om het interieur van le moderne in florennes te omschrijven. Ze hebben veel gebruik gemaakt van leder- en hout elementen wat deze zaak super gezellig en stijlvol maakt. Ook zijn de muren aangevuld met schedels van alle vormen, formaten en kleuren wat een zeer unieke toets geeft aan dit interieur en er een eigen stijl van maakt. Dit geheel wordt mooi samengebracht door een lichte parket vloer en subliem afgewerkt met tal van koperelementen.

Service/sfeer

In le moderne in Florennes ontvingen we 1 van de joviaalste bedieningen tot nu toe ! Deze zaakvoerster is de kelner waar veel zaken van dromen om in huis te hebben. We zaten pas neer en kregen direct een menu en de vraag wat we graag hadden gehad om te drinken. Het personeel is erg warm en behulpzaam. De bediening was ontzettend vlot en ook de rest van het personeel was vriendelijk en joviaal.
De sfeer zat hoog dankzij enerzijds de joviale bediening en anderzijds het feit dat het restaurant zeer gezellig en aangenaam warm was.

Prijs/kwaliteit

Verrassende prijs voor heel wat originele elementen.