Bistro Tribunal – Leuven

Bistro Tribunal de beste steak
Categories: ,
Welke stukken vlees serveren ze?

Bavette, Côte à l'os, Entrecôte, Filet Pur, Ribeye

Welke runderrassen serveren ze?

Angus, Aubrac, Belgisch Wit-Blauw, Blonde d'aquitaine, Charolais, Chianina, Freygaard, Galloway, Hereford, Holstein, Limousin, Rubia Gallega, Salers, Scottona, Simmentaler, Ternera, Wagyu

Wat voor vlees hebben ze in de kuip?

Bij Bistro Tribunal kies je zelf welk stuk vlees en hoeveel je wilt eten. Je wordt uitgenodigd door onze vleessommelier die elk stuk presenteert en daarna is de keuze aan u.

Inbegrepen bij het vlees: sla, handgesneden frietjes en saus naar keuze

Voor de liefhebbers hebben we ook een Royal Tribunal, een selectie van 4 soorten vlees 400gr/ persoon

 

  Website

http://www.bistrotribunal.be/

  Adres

Vaartstraat 9, 3000 Leuven
Routebeschrijving

  Openingsuren

Ma 18u – 21u
Di 12u – 13u30       18u – 21u
Woe 12u – 13u30   18u – 21u
Do 12u – 13u30      18u – 21u
Vrij 12u – 13u30     18u30 – 21u
Weekend en feestdagen gesloten

  Telefoon

016 89 66 55 (klik om meteen te bellen)

Facebook

Volg de pagina hier.

Ons bezoek

Zelf je vlees uit de koeltoog kiezen? Dat kan bij Bistro Tribunal! Uitstekende gelegenheid om eens af te zakken naar Leuven en te genieten van een avondje volledig in het teken van vlees. Wij zijn voor de Aberdeen Angus en Galloway gegaan. En of dat het smaakte!

De steak
Na een aperitiefje te hebben gedronken word je uitgenodigd door het personeel uitgenodigd om je vlees uit te kiezen aan de koeltoog. Erg origineel en zo zie je ook meteen wat je op je bord gaat krijgen, bovendien krijg je er ook nog eens gratis en voor niets de uitleg van de chef bovenop per ras. Ideale gelegenheid voor ons om er 2 uit te kiezen en te beoordelen. Zoals gezegd zijn we onder andere voor de Aberdeen Angus gegaan het ras oorspronkelijk afkomstig uit Schotland. De steak was uitstekend gebakken en zalig van smaak. Het 2de stuk vlees was een entrecote van het ras Galloway. Ook hier perfect de gevraagde bakwijze gehanteerd en uitmuntend van smaak. Beide steaks hadden uiteraard voldoende tijd gekregen om te rusten. Handig voor als je toch meer vlees wil uitproberen is het prikkertje zodat je alles mooi kan onderscheiden.

de beste steak van belgie bistro tribunal

De bijgerechten
Als eerste kregen we een amuse voorgeschoteld. Dit was een soort van ministoofvleesje. Heerlijk om de appetijt wat aan te wakkeren.

De huisgemaakte mayonaise en frietjes waren enorm smakelijk, hierop kunnen we dan ook niets aanmerken.

De klassieke huisgeklopte bearnaisesaus was een smaakvolle toevoeging bij onze mooie stukken vlees. Tot in de puntjes afgekruid en met de juiste textuur.

Het slaatje dat we kregen mocht voor ons net iets meer zijn. Al kan je voor een meerprijs wel extra groentjes bijbestellen. Het slaatje dat we kregen was wel lekker vers met een smakelijke dressing.

Interieur
Bij Bistro Tribunal vind je heel war originele elementen terug die de zaak uniek maken. Zo hebben ze originele kaartjes voor de reservaties. Speciaal zijn ook de ventilators aan het plafond. Doorheen heel de zaak vind je ook quotes terug van Henk van Cauwenbergh.

Service/Sfeer
Uiteraard krijgt deze zaak een dikke plus voor de originele manier van het bestellen van vlees, waar we het hierboven al even over hebben gehad. Maar ook op andere vlakken stonden de puntjes op i qua service. Vlot en vriendelijk. De combinatie zorgt dan uiteraard ook voor plezierig sfeertje in de zaak.

Prijs/kwaliteit

Eerlijke prijs voor uitstekende kwaliteit.