Restaurant ‘t Rusteel – Gullegem

hof ter doest de beste steak van belgië
Welke stukken vlees serveren ze?

Bavette, Chateaubriand, Côte à l'os, Entrecôte, Filet Pur, Gewone steak of kogelbiefstuk, Longhaas, Ribeye, T-Bone, Tournedos

Welke runderrassen serveren ze?

Angus, Belgisch Wit-Blauw, Hereford

Wat voor vlees hebben ze in de kuip?

  • Steak  / Belgisch wit-blauw

  • Irish Rib-eye / smokey BBQ

  • Cote à ‘l os 2 personen / Belgisch wit-blauw

  • Filet Pur / Black angus / pepper & sea salt
      in de boter gebakken

     Alle vleesgerechten worden geserveerd met verse frietjes, salade & saus naar keuze

Bekijk hier het volledige menu.

  Website

https://www.rusteel.be/

  Adres

Heulestraat 168, 8560 Gullegem
Routebeschrijving

  Telefoon

+32 56 35 65 64 (klik om meteen te bellen)

Instagram

Volg hen hier op instagram.

Facebook

Volg de pagina hier.

  Openingsuren

Donderdag van 12u – 14u & 18u – 22u 
Vrijdag van 12u – 14u & 18u – 22u 
Zaterdag van 12u – 14u & 18u – 22u 
Zondag van 12u – 14u & 18u – 21u

Ons bezoek

4 verschillende sausjes bestellen voor je steak voor een erg klein supplement? Hell yeah!!!. Een optie die we tot hiertoe nog niet tegenkwamen. Stuk voor stuk was elke saus dan ook hemels en een uitstekende aanvulling op de steak. Gelegen langs Brouwerij het Gulden Spoor is deze zaak een must voor wie zich in de omgeving bevindt.

De Steak

Bij het zien van het vleesmenu krijg je meteen zin om alles te bestellen. Gelukkig hebben we ons kunnen bedwingen en zijn we enkel voor de steak gegaan. Deze was nagenoeg perfect gebakken. De mooie grillsporen en de smaakvolle toevoeging van gebakken sjalot en kruiden zorgden voor een heel erg mooie presentatie.

beste steak van belgie rusteel

De Bijgerechten

Zoals in onze inleiding al vermeld was, kon je hier voor een supplement van 3 euro 4 verschillende sauzen krijgen bij je steak. Bearnaise, sjalotsaus met Gulden Spoor Quadruppel , crème de la crème en pepersaus. Stuk voor stuk was elke saus een topper met als nummer 1 de crème de la crème.

De zelfgemaakte mayonaise bij de frietjes was van hoge kwaliteit. De frietjes zelf waren ook erg lekker en krokant.

Hoewel de salade lekker was, hadden we van deze zaak net dat tikkeltje meer verwacht op dit vlak, aangezien de rest van zo hoge kwaliteit was. Het was de typische salade met dressing, waar natuurlijk niets mis mee is.

De Service/De Sfeer

Bij het binnenkomen werden we meteen op een ludieke manier begroet. Desondanks dat het in de zaak erg druk was, konden we toch genieten van een heel erg vlotte service. Het personeel was perfect op elkaar ingespeeld. De ene bracht het hoofdgerecht, de volgende de bijgerechten,… enzovoort. Iedereen kende zijn taak en voerde deze perfect uit.

De zaak heeft een heel gezellige uitstraling en iedereen leek dan ook enorm te genieten. De akoestiek zat ook goed, wat natuurlijk een pluspunt is in een grote zaak.

Interieur

In deze zaak kunnen we wel spreken van een unieke stijl. Door de golvende plafonds lijkt het wel alsof je in een oude wijnkelder zit. Het voelt alvast allemaal zeer authentiek en rustiek aan. Wat dan ook weer top is aan deze zaak is dat de stijl volledig wordt doorgetrokken naar de toiletten. Er was zelfs een zetel aanwezig voor eventuele wachtenden. Als we dan toch een opmerking moeten maken, dan zijn het de peper –en zoutpotjes die rechtstreeks uit de winkel kwamen. Al is dit natuurlijk een beetje muggenziften.

Prijs/Kwaliteit

De prijs/kwaliteitsverhouding zit hier zeker en vast goed. Een eerlijke prijs voor goede kwaliteit.