Bistro ‘t Molenhuys – Vlissegem

Welke stukken vlees serveren ze?

Côte à l'os, Entrecôte

Welke runderrassen serveren ze?

Hereford, Holstein

Wat voor vlees hebben ze in de kuip?

  • Ierse entrecote slanet valley
  • Ierse cote à l’os Hereford

Bekijk hier het volledige menu.

  Website

www.bistromolenhuys.be

  Adres

Vijfwegestraat 16, 8421 Vlissegem
Routebeschrijving

  Telefoon

059 43 68 86 (klik om meteen te bellen)

Instagram

Volg hen hier op instagram.

Facebook

Volg de pagina hier.

  Openingsuren

Open van donderdag t.e.m. maandag.
12u-14u
18u-21u

Gesloten op dinsdag en woensdag.

Ons bezoek

Bistro ‘t Molenhuys in Vlissegem is een mooie rustige plek om ongestoord te gaan lunchen of dineren. Het verfijnde menu en de charmante uitstraling zijn zeker de moeite waard.

De steak
In deze bistro bestelden we een Ierse entrecôte ‘Slaney Valley’. Het viel direct op dat er gewerkt werd met zeer kwalitatief vlees. De entrecôte was perfect gebakken en lekker gekruid. Gebrek aan smaak was aan dit lekker stukje vlees was zeker niet het geval. Ook voor de mooie wijze van serveren een dikke plus.

bistro molenhuys de beste steak van belgie

 

De bijgerechten
Tijdens het wachten werden we al vergezeld door een kommetje kroepoek en als amuse kregen we ook nog een specialiteit van het huis namelijk een zeer lekkere mousse van ham, afgewerkt met pistachenootjes.
Het hapje deed ons buikje al mooi op gang komen, met volle goesting konden we dus aan het hoofdgerecht beginnen.

De frietjes bij de entrecôte geserveerd werden waren overduidelijk huisgemaakt. Ze waren lekker krokant gebakken en zeker niet vettig.
De warme kerstomaatjes met spek en bonen, afgewerkt met een puree van wortel, smaakten overheerlijk. Deze groentencombinatie was een aangename verandering van de gewoonlijke koude slaatjes!

Bij onze steak zijn we voor de bearnaisesaus gegaan. De saus was eerder een schuim van bearnaise , erg speciaal en leuk om eens mee kennis te maken. Deze was goed gekruid maar de zuurtegraad lag voor ons net iets te hoog. Dat buiten kwestie genomen hebben we er toch enorm van genoten.

Interieur
In deze bistro is het interieur heel modern en deze zaak is het ideaal bewijs om aan te tonen dat een modern interieur ook enorm gezellig kan ogen. De zaak is tot in de puntjes afgewerkt met de mooiste materialen en details. Alles wat je hier tegenkomt is echte kwaliteit, van het bestek  tot de kommetjes voor de amuses.
Ook zijn de muren gedecoreerd met moderne kunst, waar je zelfs tot een aankoop kan overgaan.

 

Service / Sfeer
Ik werd hier zeer vriendelijk onthaald. Het bezoek was een en al spontane vriendelijkheid van hallo tot totziens. De bediening was vlot en professioneel. Ook de sfeer zat hier goed, met name te danken aan het personeel dat zo vriendelijk en huiselijk te werk ging.

Prijs/kwaliteit
Uitstekende kwaliteit voor een eerlijke prijs.