Welke runderrassen serveren ze?

Belgisch Wit-Blauw, Blonde d'aquitaine, Simmentaler, Holstein, Rubia Gallega

Welke stukken vlees serveren ze

Chateaubriand, Filet Pur, Entrecôte, Côte à l'os, Picanha

  Website

www.ploatse6.be

  Adres

Vierkeerstraat 6, 8551 Heestert
Routebeschrijving

  Telefoon

0474 23 16 72 (klik om meteen te bellen)

Wat voor vlees hebben ze in de kuip?

Filet Mignon met saus naar keuze / salade / frietjes
Steak met saus naar keuze / salade / frietjes 
Côte à l’os Béarnaise (of saus naar keuze) / salade / frietjes

Bekijk hier het volledige menu.

Instagram

Volg hen hier op instagram.

Facebook

Volg de pagina hier.

  Openingsuren

Maandag 12u – 14u30 en 18u – 21u30
Donderdag 12u – 14u30 en 18u – 21u30
Vrijdag 12u – 14u30 en 18u – 21u30

Zaterdag 18u – 22u
Zondag 12u – 14u30 en 18u – 21u30

Ons bezoek

Van een geweldig interieur tot een topservice. Bij Ploatse 6 kom je gegarandeerd aan je trekken. In deze zaak word je van begin tot eind in de watten gelegd. En daarbovenop hebben ze ook nog hun eigen O’live Gin in huis!

De Steak

Ditmaal zijn we voor de Filet Mignon gegaan. De steak had misschien net een half minuutje langer gebakken mogen zijn, maar voor de rest hebben we hier geen opmerkingen op. De steak was overheerlijk en lekker mals en geserveerd op een bedje van smakelijke champignons. De kruiding was uitstekend en de steak had een mooie korst.

beste steak van belgie ploatse 6

De Bijgerechten

Bij het aperitief kregen we al meteen een assortiment aan feta, olijven en zongedroogde tomaten voorgeschoteld. Daarbovenop ook nog eens een smakelijke forelmousse. Aan extra’s ontbrak het hier zeker niet.

De champignonsaus was uitstekend en perfect afgekruid.  De zelfgemaakte mayonaise was zalig bij de lekkere frietjes. De salade was heel erg kleurrijk en smakelijk met een uitstekende vinaigrette.

De Service/De Sfeer

Op de service kunnen we nagenoeg niets opmerken. Vlot, vriendelijk en professioneel. Daarbovenop ook nog in een leuke originele stijl gekleed. Voor het serveren van het hoofdgerecht werd er ons nog gevraagd naar een gepast drankje. Op eventuele minpunten is het hier dan ook echt zoeken. Als we dan toch iets moeten aanduiden, dan is het dat we even op de rekening moesten wachten.

Interieur

De zaak is erg mooi ingericht in een loftstijl met industriële toetsen. De stijl word in de volledige zaak doorgevoerd. Van de leisteen waarop het aperitiefhapje werd geserveerd tot de verlichting. Wat we dan ook nog eens kunnen opmerken is dat de toiletten in dezelfde stijl zijn ingericht, voor ons een dikke plus! Verder zijn er ook nog enkele leuke elementen aangebracht zoals de olijfolie en fleur de sel uit de Camargue.

Prijs/Kwaliteit

Wat je hier betaalt krijg je dubbel en dik terug in kwaliteit. Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.