Oberbayern – Blankenberge

Oberbayern De Beste steak van belgie
Welke stukken vlees serveren ze?

Filet Pur, Gewone steak of kogelbiefstuk, Ribeye, Tomahawk

Welke runderrassen serveren ze?

Angus, Australische Red and Black Angus, Uruguay Grain Fed

Wat voor vlees hebben ze in de kuip?

 

  • STEAK ( Uruguay )
  • ENTRECOTE ( Simmenthal )
  • RIB EYE ( Ierse Angus )
  • FILET PUR ( Australië grain fed )
  • TOMAHAWK ( Ierse Angus ) 

Bekijk hier het volledige menu.

  Website

http://www.restoberbayern.be/

  Adres

De Smet De Naeyerlaan 49,  8370 Blankenberge
Routebeschrijving

  Telefoon

0475 23 90 39 (klik om meteen te bellen)

Facebook

Volg de pagina hier.

  Openingsuren

11u45 doorlopend tot 20u45.

Maandag en dinsdag zijn de sluitingsdagen

Ons bezoek

Oberbayern Blankenberge is een charmant etablissement met een uniek interieur. Naast je ogen de kost te geven, kan je er ook genieten van een smaakvolle Ierse ribeye.

De steak
Ons oog was deze keer gevallen op de Ierse Ribeye ! Wat een prima keuze bleek te zijn Het vlees was lekker sappig. Naar onze smaak mocht de kruiding wel wat sterker van de ribeye, maar dat is natuurlijk iets wat van persoon tot persoon kan afhangen en er was de mogelijkheid om zelf bij te kruiden. Zoals het een Ierse ribeye betaamd was deze ook lekker van smaak.

oberbayern blankenberge de beste steak van belgie

De bijgerechten
Bij de steak kwamen de frietjes mooi apart voorgeschoteld. De frietjes waren lekker dik en dus met voldoende aardappel binnenin. De mayonaise kwam in een erg royale portie, wat super is aangezien het 100% huisgemaakt is en bovendien ook nog lekker van smaak was.
De salade was zeer simpel maar wel lekker. Ze hebben echt eer gedaan aan de smaak van de salade zelf door geen overheersende smaken toe te voegen. De dressing gaf subtiel toets, maar perfect in verhouding.
Als saus hebben we hier geopteerd voor de champignonsaus. Ideale aanvulling voor onze steak.. Deze was zeker niet te fel gekruid zodat het de smaak van de steak niet zou overheersen. Al bij al bracht dit weer een mooie balans in het gerecht.

Interieur
Het interieur is zeer charmant en uniek ingericht. Je kan je oog ruim de kost geven met alle speciale decoratiestukken want je waant je praktisch in een Oostenrijkse chalet. Zin om die herfst-winter vibes volledig op te snuiven, breng dan zeker hier een bezoekje langs! Er is een echte tiroler sfeer in de lucht. Je krijgt hier dus echt een ontspannen vakantiesfeer bovenop je maaltijd.

Service / Sfeer
De service was zeer vlot en weinig op aan te merken. Je merkt wel dat het voornamelijk studenten zijn die er werken om een extra zakcentje bij te verdienen maar ze doen dit zeer goed en steeds met een glimlach. Iedereen zat zeer ontspannen en tevreden aan hun tafel. Voor zover wij konden zien had iedereen het hier wel naar zijn zin, waaronder wij ook natuurlijk.

Prijs/kwaliteit

Zachte prijzen voor een zaak aan de kust in ruil voor goede kwaliteit.