Categories: ,
Welke stukken vlees serveren ze?

Entrecôte, Filet Pur, Gewone steak of kogelbiefstuk, Ribeye, Tournedos

Welke runderrassen serveren ze?

Angus, Belgisch Wit-Blauw, Iberico

Wat voor vlees hebben ze in de kuip?

  • Filet Mignon
  • Rundsfiletpur
  • Irisch Rib
  • Argentijnse Rib

 en steeds diverse suggesties

Bekijk hier het volledige menu.

  Website

https://www.bistrofm.be

  Adres

Turcksinstraat 24, 1830 Machelen
Routebeschrijving

  Telefoon

0475 72 64 52 (klik om meteen te bellen)

Facebook

Volg de pagina hier.

  Openingsuren

Open van dinsdag tot en met zaterdag van 12.00 –tot 14.30 en van 18.00 –tot 22.00u.

Zondag & maandag gesloten.

Ons bezoek

Service, service en nog eens service. Als je ergens in de watten gelegd wil worden dan is het wel bij Bistro FM. Van binnenkomst tot het betalen van de rekening, het personeel staat razendsnel en met een glimlach voor je klaar.

De Steak

Tijdens dit bezoek konden we niet anders dan de specialiteit van het huis bestellen: Argentijnse Ribeye. Ook hier gingen we weer voor de saignant bakwijze om de vergelijking te kunnen maken met onze andere deelnemers. Bearnaise, frietjes en een fris slaatje waren de bijgerechten bij dit bezoek. De steak was naar onze mening perfect gebakken met als klap op de vuurpijl ook nog een heerlijk krokante en goed gekruide korst. Het enige minpuntje dat we hier op kunnen aanduiden is dat de steak net iets malser mocht.

steak bistro fm

 

De Bijgerechten

Zoals we al zeiden leggen ze je bij Bistro FM in de watten. En dat werd alleen maar bevestigd door een lekkere amuse, een mousse van ham.

De frietjes waren heerlijk krokant en hierop kunnen we dan ook niks aanmerken.

De salade mocht dan net iets creatiever volgens ons, al gaat de doorsnee vleesliefhebber hier natuurlijk niet zo bij stil staan. We kregen een salade, tomaatjes en een standaard vinaigrette voorgeschoteld.

De bearnaisesaus was een ideale toevoeging voor bij de Ribeye. We kregen meer dan genoeg saus die smaakvol was en de juiste textuur had.

Service/Sfeer

De service die Bistro FM levert van begin tot eind is gewoonweg fantastisch. Bij het binnenkomen van de zaak werd de deur zelfs voor ons opengedaan. Het personeel was heel erg behulpzaam en deed interessante suggesties zonder op een opdringerige manier over te komen. Het bestellen, opdienen en afruimen verliep heel erg vlot en zonder lange wachttijden.

Met zo een goede service creëer je natuurlijk ook meteen een leuke sfeer in de zaak. Iedereen voelt zich welkom en geniet met volle teugen. De leuke achtergrondmuziek in combinatie met het tv-scherm met classic muziekvideo’s zorgt voor een originele insteek.

Prijs/kwaliteit

Natuurlijk ga je voor een Argentijnse ribeye meer neertellen dan voor een “gewone” kogelbiefstuk, wat voor ons dan ook natuurlijk geen probleem was, rekening houdend met de kwaliteit en de geweldige service. We kunnen hier dus spreken van een faire prijs/kwaliteitsverhouding.