Villa Clochard – Lokeren

hof ter doest de beste steak van belgië
Categories: ,
Welke stukken vlees serveren ze?

Côte à l'os, Entrecôte, Gewone steak of kogelbiefstuk, Picanha, Ribeye

Welke runderrassen serveren ze?

Angus, Australische Red and Black Angus, Belgisch Wit-Blauw, Holstein

Wat voor vlees hebben ze in de kuip?

  • Steak Belgisch Wit-Blauw (300gr.)
  • Entrecôte Irish

Bekijk hier het volledige menu.

  Website

https://www.villaclochard.be/

  Adres

Antwerpsesteenweg 22, 9160 Lokeren
Routebeschrijving

  Telefoon

09/311.69.54 (klik om meteen te bellen)

Instagram

Volg hen hier op instagram.

Facebook

Volg de pagina hier.

  Openingsuren

Maandag tot vrijdag van 12u tot 15u en van 18u tot 22u

Zaterdag : 17.30u tot 22u  (op zaterdag is er ‘s middags ook de mogelijkheid om te reserveren voor groepen vanaf 10 tot 50 personen)

Zondag : 11.30u tot 15u en van 17.30u tot 21u

Woensdag gesloten.

Ons bezoek

Zalig vertoeven bij Villa Clochard in Lokeren. Bij het zien van de kaart viel ons oog meteen op de unieke clochardsaus. Getomateerde champignonsaus met spekjes, een uitstekende aanvulling op onze Ierse entrecote.

De steak
Onze Ierse entrecote was lekker van smaak en sappig. De steak mocht wel net iets meer kruiding gebruiken, gelukkig waren ook hier peper en zoutvaatjes aan de tafel beschikbaar. De steak was voorzien van een mooie korst en oogde prachtig op ons bord. De entrecote mocht wel net iets minder lang op het vuur gelegen voor onze gevraagde bakwijze.

villa clochard de beste steak van belgie

De bijgerechten
De frietjes waren lekker en vergezeld van een standaard mayonaise. Smakelijk maar hier kan misschien nog een beetje aan gesleuteld worden. Wat wel dan weer handig is dat de mayonaise meteen al op de tafel staat.

Het sausje bij het vlees was van uitstekende kwaliteit. Zoals je hierboven al kan lezen was het de “clochardsaus” van het huis. Originaliteit moedigen we altijd aan en zeker als het ook nog eens heerlijk smaakt.

Het slaatje was lekker met veel verschillende groentjes en lekker vers. Ideaal om af te wisselen met een hapje vlees of een frietje.

Interieur
In de zaak vind je heel wat originele stukken terug. Zo denken we bijvoorbeeld aan het leuke bronskleurige bestek of de prachtige bar in hout. Het peper en zout zat bovendien ook nog in een leuk houten rekje. De lederen stoelen en houten tafeltjes met de mooie ijzeren poten maken van alles een mooi geheel.

Service/Sfeer
Chapeau aan het personeel van de zaak. Met een minimale bezetting en een volle zaak toch nog een vrij snelle service kunnen leveren. De medewerkers gaan om met de klanten alsof ze ze al jaren kennen, hierdoor voel je je echt welkom.

Prijs/kwaliteit

Niet te duur en je krijgt voldoende kwaliteit in ruil.