Taverne Haspengouw – Sint-Truiden

taverne haspengouw de beste steak van belgie
Categories: ,
Welke runderrassen serveren ze?

Belgisch Wit-Blauw

Welke stukken vlees serveren ze

Gewone steak of kogelbiefstuk, Ribeye

Wat voor vlees hebben ze in de kuip?

 

Bekijk hier het volledige menu.

  Website

www.tavernehaspengouw.be

  Adres

Sint-Genovevaplein 8, 3800 Sint-Truiden
Routebeschrijving

  Telefoon

011 68 59 78 (klik om meteen te bellen)

Instagram

Volg hen hier op instagram.

Facebook

Volg de pagina hier.

  Openingsuren

Alle dagen behalve dinsdag doorlopend vanaf 10 uur tot 23 uur

Ons bezoek

Bij het binnenrijden van het mooie Haspengouw en het zien van de kleurrijke bloesems zitten we al meteen in de juiste sfeer voor een leuk etentje. Taverne Haspengouw is erg rustig gelegen en lijkt ons de ideale rustplaats na een stevige wandeling of fietstocht.

 

De Steak

Als hoofdgerecht bestelden we de zesrib, saignant gebakken met champignonroomsaus, en frietjes. Bij het snijden van de steak zien we dat de deze net iets te kort op het vuur heeft gelegen om het saignant te kunnen serveren, wat voor ons als vleesliefhebber echter geen struikelpunt is. De steak is voorzien van een mooie korst met (persoonlijke) ideale toevoeging wat grof zout bovenop, al had de korst net iets krokanter gemogen. Het vlees was wel mals en sappig. Vermits enkele kleine verbeterpuntjes heeft deze steak ons zeker kunnen bekoren.

De Bijgerechten

De steak was vergezeld van frietjes, champignonroomsaus en een Italiaanse salade.

Op de frietjes hebben we weinig opmerkingen, buiten dat deze misschien een klein beetje krokanter mochten. Zonder het te vragen kregen we ook spontaan een potje mayonaise aangeboden, meteen ook een pluspunt.

Op de champignonroomsaus hebben we niets aan te merken, erg lekker en een ideale toevoeging voor onze steak. Al hadden we zeker wat meer op kunnen krijgen!

De Italiaanse salade dan! Zelden zijn we een zaak tegengekomen die zoveel aandacht besteedt aan de salade bij de steak. Deze was naar onze mening gewoonweg fantastisch. Deze werd geserveerd in een heerlijk gekruid krokantje, in dit eetbare kommetje konden we dan een erg zomerse en smaakvolle salade vinden met zongedroogde tomaten, pijnboompitten en sla, afgewerkt met een topvinaigrette.

De Service/De Sfeer

Bij het binnenkomen van de zaak werden we vrijwel onmiddellijk begroet. De begeleiding naar onze gereserveerde tafel verliep vlot en het personeel was vriendelijk. De gehele service verliep heel erg vlot, van de drank opnemen tot het serveren van de gerechten. Als we dan toch één minpuntje mogen opmerken aan de service dan was het het vragen van de rekening, daar we toch even moeite hebben moeten doen om de aandacht van de ober te pakken te krijgen.

De sfeer in het restaurant was goed en iedereen genoot met volle teugen van zijn/haar etentje. Wat we wel hebben opgemerkt is, dat het niet al te warm was in de zaak. Met het Belgische weer begrijpen we natuurlijk dat de temperatuur buiten per dag sterk kan verschillen en de thermostaat daar misschien niet op ingesteld stond.

Interieur

Taverne Haspengouw is gezellig ingericht met grote rustieke balken in de hoogte, wat een mooie combinatie is met het stuk originele vloer en het industriële glaswerk aan de ingang. Heerlijk relaxen dus als je van een stevige wandeling in Haspengouw terug op adem wil komen.  Het meubilair oogde niet alleen mooi, maar gaf je ook meer dan voldoende comfort tijdens het etentje. We vonden het enkel wat jammer dat het interieur niet werd doorgetrokken naar de toiletten.

Prijs/kwaliteit

De prijs/kwaliteitsverhouding was in Taverne Haspengouw heel erg goed. Je kreeg waar voor je geld en het was zeker niet duur!