Welke stukken vlees serveren ze?

Filet Pur, Gewone steak of kogelbiefstuk, Ribeye

Welke runderrassen serveren ze?

Belgisch Wit-Blauw, Dubbeldoel, Rubia Gallega

Wat voor vlees hebben ze in de kuip?

 Rumpsteak vergezeld van een slaatje, brood, frietjes of een aardappel in de schil en een sausje naar keuze uit de volgende rij:

Champignonroom/Peperroom/Mousseline/ 
Béarnaise/Provençale/Graanmosterd/Grand-mère/Choron/Hofmeesterboter.

Bekijk hier het volledige menu.

  Website

www.suurplas.be

  Adres

Polenplein 7, 8800 Roeselare
Routebeschrijving

  Telefoon

051 24 24 67 (klik om meteen te bellen)

Instagram

Volg hen hier op instagram.

Facebook

Volg de pagina hier.

  Openingsuren

Keuken open: van zondag t.e.m. donderdag
vanaf 11.30 uur tot 14.00 uur & van 18.00 uur tot 21.30 uur
vrijdag en zaterdag tot 22.30 uur dinsdag open vanaf 8.30 uur
Gesloten op woensdag en van oktober tot en met maart ook op dinsdagavond

Ons bezoek

“Bij SUURPLAS in Roeselare kan je genieten van een geweldige entrecôte van het Spaanse runderras Rubia Gallega!”

De steak

 In Roeselare zijn we gegaan voor het suggestievleesje gegaan en of dat een goede keuze was. De entrecôte van het Spaanse runderras Rubia Gallega was geweldig qua smaak. Niet enkel had de chef de steak perfect saignant gebakken op onze vraag, verder was ie ook nog eens perfect afgekruid en op mooie wijze gepresenteerd. Hiernaast had de steak ook genoeg mogen rusten en voorzien van een mooie korst. Chapeau. Leuke toevoeging waren ook “de vuurkruiden” zoals wij het noemen. Wat natuurlijk die extra gerookte toets eraan gaf.

suurplas beste steak van oost vlaanderen De bijgerechten
Over de champignonsaus kunnen we maar 1 woord kwijt. In alle opzichten perfect. Zowel qua smaak als textuur. De frietjes waren mooi gebakken en ook hier hadden we weinig op aan te merken . Net zoals de mayonaise.

Het slaatje was dan weer wat creatiever als op andere plaatsen. Lenteui, geraspte appel, pijnboompitten, wat scheutjes,.. gecombineerd met een lichte subtiele vinaigrette.

Interieur

Aangezien het nog lekker weer was, hebben we plaatsgenomen in de veranda/terras. Hier kan je genieten van redelijk was passage van de naburige cafés en restaurants. De meubels zijn strak, stijlvol en modern met hier en daar de nodige kleurtoets. Pluspuntje voor in de winter is dat de zaak ook over meerdere verwarmingselementen beschikt.


Service/Sfeer

Als het eten goed is, zit de sfeer ook meestal standaard goed en dat is ook bij Suurplas het geval. De bediening is erg vriendelijk en geeft je ook de nodige raad bij je keuze. Zo kregen we op voorhand mooi wat uitleg over ons stukje Rubia Gallega. Altijd leuk lijkt ons. Verder was de bediening in het algemeen ook vlot van begin tot einde.


Prijs/kwaliteit

Voor een stukje kwaliteitsvlees betaal je natuurlijk een beetje meer, maar de echte vleesliefhebber zal dit er graag voorover hebben!