Brasserie Juste – Dikkelvenne

brasserie juste de beste steak van belgie
Welke stukken vlees serveren ze?

Bavette, Côte à l'os, Entrecôte

Welke runderrassen serveren ze?

Txogitxu, West-Vlaams rood

Wat voor vlees hebben ze in de kuip?

  • Entrecôte West vlaams rood – sla – frietjes – peper-, champignonsaus of béarnaise
  • Onglet – bordelaisesaus – boontjes – aardappelwedges
  • Côte à l’os txogitxu lendestuk (1 persoon) – sla – frietjes – peper-, champignonsaus of béarnaise
  • Côte à l’os txogitxu ribstuk (per 2 personen) – sla – frietjes – peper-, champignonsaus of béarnaise

Bekijk hier het volledige menu.

  Website

www.brasseriejuste.be

  Adres

Nijverheidsstraat 4, 9890 Dikkelvenne
Routebeschrijving

  Telefoon

093 30 38 20 (klik om meteen te bellen)

Instagram

Volg hen hier op instagram.

Facebook

Volg de pagina hier.

  Openingsuren

Maandag: 12u00 – 14u30 / 18u00 – …
Dinsdag : gesloten
Woensdag : gesloten
Donderdag : 12u00 – 14u30 / 18u00 – …
Vrijdag : 12u00 – 14u30 / 18u00 – …
Zaterdag : middag gesloten / 18u00 – …
Zondag : 12u00 – 14u30 / 18u00 – …

Ons bezoek

Voor heerlijke zelfgemaakte frietjes met zelfgemaakte mayonaise is Brasserie Juste ‘the place to be’. Dat in combinatie met een goede service en een lekker gebakken stuk vlees kon voor ons de ervaring niet meer stuk.

De Steak

Een Entrecôte van West-Vlaams rood (saignant gebakken) was ditmaal te keuze. Hun eerlijkheid en kennis van het product siert hen alvast. De steak was eerst iets te ver gebakken, er werd ons dan heel vriendelijk gevraagd of we een ander stuk vlees wensten, waar we dan ook op in gingen. Het personeel schoot meteen in actie en binnen de kortste keren hadden we een mooie entrecôte voor ons.  Dit 2de exemplaar was perfect gebakken met een mooie korst, enkel de kruiding had voor ons iets meer gemogen. Dit konden we dan ook gemakkelijk zelf doen via de aanwezige zout- en peperpotjes.

beste steak brasserie juste dikkelvenne

De Bijgerechten

Als amuse kregen we een meringue van rode biet met zure room en een dip van makreel voorgeschoteld. In combinatie met een originele, ruw gebroken en gezouten toast was dit zeer lekker. Het enige negatieve dat we hierop konden aanmerken, was dat er niet meer van was!

De frietjes en de mayonaise waren gewoonweg fantastisch. Beiden huisgemaakt en de mayonaise perfect op kruiding gebracht. De champignonsaus die onze steak vergezelde kon dan weer net dat tikkeltje meer kruiding gebruiken. De salade was lekker fris en smaakvol met de bijbehorende dressing, al mocht deze wat rijkelijker aanwezig zijn.

De Service/De Sfeer

De bediening was erg professioneel en soms waande je je in een sterrenzaak. Etiketten werden mooi getoond bij het inschenken van de wijn en men stond meteen klaar bij vragen of opmerkingen. Aan elk aspect besteedde men de nodige aandacht. Wat zich dan natuurlijk ook uitdrukt in een leuke sfeer in de zaak.

Interieur

Een mooi ingerichte zaak met veel matzwarte toetsen. De vele ramen gaven een vrij gevoel. De glazen met heel dunne wand gaven een originele en moderne toets. De menukaart en de suggestie kaart waren mooi opgemaakt en vooral de wijnsuggestie bij de gerechten was een leuke aanvulling.  Enkel het aanwezige boekenrek in een grijze tint brak een beetje met de rest van de inrichting. De stijl van de zaak werd doorgetrokken tot in de gemeenschappelijke delen van de toiletten, maar jammer genoeg niet naar de toiletten zelf.

Prijs/Kwaliteit

In deze zaak krijg je zeker waar voor je geld. Een uitstekende kwaliteit tegen een eerlijke prijs!