Alphonsius – Sint-Amandsberg

alphonsius de beste steak van belgie
Welke runderrassen serveren ze?

Belgisch Wit-Blauw, Hereford, Simmentaler

Welke stukken vlees serveren ze

Chateaubriand, Filet Pur, Ribeye

  Website

www.alphonsius.be

  Adres

Antwerpsesteenweg 642, 9040 Sint-Amandsberg
Routebeschrijving

  Telefoon

0475 29 10 12 (klik om meteen te bellen)

Wat voor vlees hebben ze in de kuip?

  • Chateaubriand 230gr
  • Rib eye 280gr
  • Côte a l’os 2p 1kg

Alles geserveerd met slaatje, ontvelde tomaten en verse frietjes.

Keuze uit bearnaise, champignon, peper saus en jus natuur.

Bekijk hier het volledige menu.

Instagram

Volg hen hier op instagram.

Facebook

Volg de pagina hier.

  Openingsuren

Alle dagen van 12-14u30
en van 18-21u

Vrijdag en zaterdag tot 22u

Gesloten op donderdag en zaterdag middag.

Ons bezoek

Een chateaubriand van het Vitaproject, een initiatief waar wij 100% achter staan en bovenal ook nog eens smakelijk. Zeker in combinatie met de uitstekende huisgemaakte frietjes.

De steak
Onze steak was van geweldige kwaliteit. De geserveerde chateaubriand maakt deel uit van het Vita-Project, op deze manier kan je het vlees tot aan het origine traceren. Deze was voorzien van een mooie korst en had zoals het hoort de tijd gekregen om te rusten. De kruiding mocht net wat meer zijn maar ieder tafeltje was voorzien van Fleur de Sel van goede kwaliteit. De bakwijze mocht wel iets meer richting onze gevraagde saignant.

de beste steak van belgie alphonsius

De bijgerechten
De bijgerechten bij Alphonsius zijn echt van geweldige kwaliteit. Eerst en vooral krijg je een smakelijke amuse van gekruide crackers met roomkaas en indische kruiden.

De huisgemaakte frietjes en mayonaise waren voor ons het hoogtepunt van de avond. Superlekker! De oervlaamse salade zoals iedereen hem wel kent maakte het plaatje helemaal af. Salade, tomaat en rode ui.

Zoals we het al een keer eerder waren gekregen was de bearnaisesaus ook hier in schuimvorm. Lekker maar op deze manier komt het zure er wat te fel door voor ons.

Interieur
Qua interieur staan bij Alphonsius de puntjes op de i. Van een mooie zithoek van eventuele wachtende tot geborduurde servetten. Er wordt de nodige aandacht aan de details besteed. De suggesties worden gepresenteerd in een proper apart kadertje. Kwalitatieve olijfolie en Fleur de sel zoals eerder vermeld zijn op iedere tafel voorzien. Heel leuk zijn ook de lederen stoelen die ook nog eens lekker zitten. Hiernaast beschikt de zaak ook nog over een mooie propere bar

Service / Sfeer
De service verloopt vriendelijk en hoewel je een huiselijk gevoel krijgt, word je toch met de nodige professionaliteit bediend. Zo kan je bijvoorbeeld voorproeven van de wijnen iets wat niet bij iedere zaak wordt gedaan. Dit samen met de kleine oppervlakte creëert een intiem sfeertje in de zaak.

Prijs/kwaliteit
Zeer mooie prijs voor wat je krijgt!