Sashi runderras

Mr. John Sashi Nielsen is een gepassioneerde vlees-sommelier die al meer dan 30 jaar de wereld rondreist om het beste rundvlees te selecteren en naar zijn ontbeenderij JN Meat in Denemarken te brengen. Twee van Johns meest herhaalde motto’s zijn: “Iedereen kan mals vlees maken, maar slechts weinigen kunnen ook vlees met smaak maken, en ik ben er trots op om er een van te zijn” en “Het maakt me niet uit dat we een klein bedrijf zijn, zolang we maar blijven behoren tot de allerbesten”.

Sashi is een Japans woord en betekent precies: “marmering”, en daarom wordt het vlees geselecteerd en gekarakteriseerd op basis van de marmering. Slechts een beperkte hoeveelheid vee heeft het genetische potentieel voor een zeer hoge graad van marmering. Dit, evenals de classificatie en selectie, maakt Sashi een niche-product. Een product voor vleesliefhebbers die meer eisen dan alleen malsheid en die waarde hechten aan smaak en sappigheid. Sashi-vlees is niet populair omdat het goedkoop is of omdat het exotisch is of afkomstig is van een speciaal ras van vee of uit een specifiek land. Sashi is een succes vanwege het gevoel van genot dat je krijgt wanneer je ervan geniet. Tijdens de jaarlijks gehouden World Steak Challenge is het vlees uit de Sashi-serie in 2018 en 2019 bekroond als het beste ter wereld.

Het hoge niveau van marmering betekent dat Sashi-vlees anders moet worden behandeld dan ander vlees. Bak het niet te lang, want de vetmarmering zal beginnen te smelten, en je eindigt met een taaie steak zonder smaak, of het vlees begint te koken. Haal de steaks minimaal 1/2 uur voor het koken uit de koelkast. Bak de steaks op een medium-hete grill-pan of barbecue, laat een goede bak-korst ontstaan en bak tot medium of rare, nooit well done! Laat de steaks 2 minuten rusten voor het serveren. Breng op smaak met vlokzout (bij voorkeur fleur de sel) en geniet ervan zonder saus of jus. Last but not least… Eet smakelijk!

Sashi-rundvlees is niet alleen heerlijk van smaak, maar ook van hoge kwaliteit en gezond voor consumenten. Het vlees is afkomstig van vee dat geen hormonen of antibiotica heeft gekregen, waardoor het een gezondere optie is. Bovendien wordt elk stuk vlees zorgvuldig geselecteerd door John Sashi Nielsen, een expert in de selectie van hoogwaardig vlees. Consumenten kunnen ook vertrouwen op de consistentie van de levering van dit vlees en de inzet voor het milieu door het bedrijf achter Sashi-rundvlees. Kortom, als je op zoek bent naar een premium rundvlees met een unieke smaak en texturele kwaliteiten, dan is Sashi-rundvlees een uitstekende keuze.

sashi vlees steak runderen