Gent – Restaurant Du Progres

Dat we op de Korenmarkt in Gent een steak van zo een kaliber konden vinden, hadden we niet zien aankomen. De filet pur in Restaurant Du Progres was mals en sappig, voorzien van een geweldige smaak en uitstekend bereid.

De steak

Restaurant Du Progress Gent wist met de menukaart met een aanbod van kwaliteitsvol rundvlees al meteen de juiste toon te zetten. Mijn persoonlijke keuze viel op de filet pur. Bij het aansnijden van de steak kon ik al afleiden dat deze steak met liefde werd bereid. Het krokante korstje in duet met het botermalse centrum wist alle verwachtingen in te lossen. Het voldoende rusten van de steak zorgde voor een volmaakte, zachte bijt waarbij de feilloze kruiding de spreekwoordelijke kers op de taart was.

de beste steak van belgie du progres

De bijgerechten 

Voordat het hoofdgerecht zijn entree maakte gaf het restaurant al een voorproefje van zijn kunsten. Een amuse van witloof met hesp en kaassaus liet blijken dat ze hun Vlaamse klassiekers ook zeker onder de knie hadden. De broodjes die op tafel werden gezet konden ook makkelijk van een laagje smeuïge boter genieten.

De schikking van het hoofdgerecht categoriseerde elk bijgerecht netjes op hun eigen eilandje. De knapperige groentjes bekoorde het frisse aspect van het gerecht, maar zorgde zeker ook voor hun eigen pit met een heerlijke pesto vinaigrette.

De frietjes waren lekker dik aangesneden en smaakte naar België. De mayonaise daarentegen kon wat meer zorg gebruiken. De saus gaf mijn smaakpapillen een middelmatige ervaring en kreeg iets te weinig tijd in de frigo om gekoeld te worden.

Mijn keuze van saus voor de steak bleek achteraf een topper te zijn. De champignonsaus danste daadwerkelijk in de mond door de deugdelijke textuur samen met een verrukkelijke kruiding.

De service/sfeer

De sfeer in restaurant De Progress liet je meteen op gemak voelen en ook het vriendelijke personeel zorgde voor een hartverwarmende verwelkoming.

Het interieur

Het interieur viel op door de gouden afwerkingen en het opentrekken van de zaal door middel van grote spiegels. De samenhang van de kleuren en materialen lieten merken dat er werd nagedacht over het inkleden van de ruimte.

Dit leuke restaurant kan je vinden op de Korenmarkt in Gent.

Prijs/kwaliteit

Uitstekende kwaliteit in ruil voor de prijs.

Wat voor vlees hebben ze in de kuip?

Men kan een steak eten aan de kaart met verse sausjes naar keuze (peperroomaus, bearnaisesaus, champignonroomsaus, hofmeesterbotersaus, “James Bond”saus en met salade of eventueel supplement warme seizoensgroentjes

Elke woensdag is er ook een lunch aan 17 euro met verse dagsoep en een steak met sausje,salade en frietjes.

Bekijk hier het volledige menu.

  Website

https://www.duprogres.be

  Adres

Korenmarkt 10, 9000 Gent
Routebeschrijving

  Openingsuren

Van dinsdag tot zaterdag van 11u30 tot 22.

  Telefoon

092 25 17 16 (klik om meteen te bellen)

Instagram

Volg hen hier op instagram.

Facebook

Volg de pagina hier.

Onze partners

 

Eenvoudig bestelsysteem voor restaurants!

RestoTakeout is een eenvoudig en gebruiksvriendelijk afhaalsysteem dat zorgt voor een snelle en efficiënte overschakeling naar uw afhaalverhaal tegen een betaalbare prijs. Het is onze missie om zo veel mogelijk restaurants te helpen in tijden van nood.

https://www.restotakeout.com/

logo visito
marketingbureau regrow

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Volg ons op facebook

Facebook Pagelike Widget