Leuven – De Nachtuil

Gezelligheid troef bij De Nachtuil in Leuvense centrum. Hier kan je genieten van een heerlijke relaxte sfeer in combinatie met een snelle joviale bediening. Dit gemoedelijke zaakje straalt een “niets moet alles kan gevoel uit.”

De Steak

We hadden een saignant gebakken steak besteld. De bakwijze werd goed gerespecteerd volgens ons en was naar wens. Qua kruiding mocht er misschien wat meer peper en zout op, de steak was wel voorzien van een mooie krokante korst. Dit kan je natuurlijk nadien zelf ook nog even doen. Het stuk vlees had ook duidelijk even mogen rusten. 

de beste steak van belgië de nachtuil

De Bijgerechten

De dunne frietjes waren origineel en smaakvol. Een verandering t.o.v. de dikkere frieten die je in de meeste zaken ziet. De mayonaise was goed, al kan een origineel huisgemaakt recept natuurlijk voor dat extra element zorgen. Zeker in een zaak die huiselijkheid uitstraalt.

Opmerkelijk hier was de ruime keuze aan sauzen. We konden het dan ook niet laten om voor 1 van de “specialere” te gaan, namelijk de Mexicaanse saus. Net zoals bij de saus hebben we deze wel wat moeten bij gekruid met het voorziene peper en zout. Voor de rest was het een smaakvolle originele saus op zijn Mexicaans.

De salade die werd geserveerd bij het vlees past perfect bij de sfeer in deze zaak.  Huiselijk en lekkere eerlijke verse groenten met een mooie vinaigrette.

De Service/De Sfeer

De open joviale sfeer in de Nachtuil is om van te genieten en komt deels door de relaxte houding van het personeel. De service verloopt dan zonder stress en dat voel je ook meteen in de zaak. De frietjes worden net zoals vroeger thuis op je bord geschept, waardoor dat huiselijke gevoel nog meer wordt benadrukt. Je zou denken dat dit dan zijn invloed zou hebben op de snelheid van de service, maar dit was zeker niet het geval.

Interieur

Het interieur van de Nachtuil kan je op zijn minst speciaal noemen. Je waant je in een gezellig oud Belgisch zaakje, dat volgens ons met enkele juiste toetsen nog iets unieker kan worden gemaakt. We zien vooral veel hout terugkomen in het interieur wat dat huiselijke gevoel nog meer in de verf zet.

Prijs/Kwaliteit

Eerlijke prijs/kwaliteit verhouding.

Wat voor vlees hebben ze in de kuip?

  • ​Steak
  • Filet Pur
  • Brochette
  • Entrecôte Rib-eye
    Sauzen: Archiduc, Béarnaise, chef, maison, mexiçaine, nachtuil, peperroom, pizzaiola, provençale, roquefort, stroganoff, vleesjus

Bekijk hier het volledige menu.

  Website

https://nachtuil.weebly.com/

  Adres


Krakenstraat 8, 3000 Leuven
Routebeschrijving

  Openingsuren

di-woe-do: 18u-02u
vr-zat-zo: 18u-03u.
Maandag gesloten

  Telefoon

003216 220 259 (klik om meteen te bellen)

Instagram

Volg hen hier op instagram.

Facebook

Volg de pagina hier.

Onze partners

 

Eenvoudig bestelsysteem voor restaurants!

RestoTakeout is een eenvoudig en gebruiksvriendelijk afhaalsysteem dat zorgt voor een snelle en efficiënte overschakeling naar uw afhaalverhaal tegen een betaalbare prijs. Het is onze missie om zo veel mogelijk restaurants te helpen in tijden van nood.

https://www.restotakeout.com/

logo visito
marketingbureau regrow

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Volg ons op facebook

Facebook Pagelike Widget