Berlare – Restaurant Pur Boeuf
Welkom in het walhalla van iedere vleesliefhebber. Bij Restaurant Pur Boeuf, een zaak die compleet in het teken staat van vlees en meer specifiek de steak, heb je keuze te over uit 1 van de vleeskasten. Geen zorgen dat je niet aan je trekken komt dus! .
De steak
Bij Pur Boeuf zijn we voor de Filet Pur van Belgisch Wit-Blauw gegaan. En of dat de juiste keuze was. Het stuk vlees was van uitstekende kwaliteit en daarbovenop ook nog eens perfect gebakken volgens onze gevraagde bakwijze (saignant) en mooi afgekruid. Als extraatje wordt al het vlees van het wit-blauw Belgisch ras gekweekt en afgemest op het familiebedrijf “Bookhamershof” te Zele door de familie Hanselaer. Altijd fijn om te zien dat er met een lokale producent wordt gewerkt.
De bijgerechten
Als amuse kregen we ook al een lekker stukje van dit Belgisch Wit-Blauw vergezeld van een zurig sausje in een pipetje. Een aangename binnenkomer!
De frietjes waren heerlijk gebakken en lekker van smaak, uiteraard huisgemaakt en dat kon je ook proeven, net zoals de mayonaise trouwens.
Het sausje bij de steak was lekker afgekruid, uitstekend van smaak en had een goede textuur.
De groentjes waren een leuke creatieve creatie op ons bord. Hieraan merk je dat er bij Pur Boeuf toch extra aandacht wordt besteed aan de details. Stuk voor stuk vers met een lekkere natuurlijke smaak.
Interieur
Het interieur bij Pur Boeuf is gewoonweg indrukwekkend. Bij het binnenkomen zie je al de mooie ingedekte tafels, koehuiden tegen de muur, koeltoog met de stukken rund,… . En niet alleen aan de grote elementen wordt aandacht besteed, ook naar de details wordt gekeken. Zo zijn de peper -en zoutvaatjes in de vorm van koehoorns, lederen servettenhouders met het logo, kwalitatieve olijfolie op tafel,.. . Het interieur is 1 samenhangend geheel. Voor de wijnliefhebbers is er trouwens ook nog een imposante wijnkast.
Service/Sfeer
Qua service is er ook geen gebrek. De bediening is vlot en professioneel maar toch met de nodige huieselijke charme. Uiteraard dragen alle bovenstaande elementen vanzelfsprekend bij tot een uitstekende sfeer in de zaak.
Prijs/kwaliteit
Hoewel het bij Pur Boeuf misschien wat duurder is dan in de gemiddelde brasserie, is het zeker de moeite waard. Je krijgt hier alles dubbel en dik terug in kwaliteit.
Wat voor vlees hebben ze in de kuip?
- Filet pur
- Filet pur Rossini
- Filet Mignon
- Steak tartaar
- Côte à l’os
– Witblauw Belgisch vers
– Witblauw Belgisch 4 weken gerijpt
– Holsteiner 4 weken gerijpt
Bekijk hier het volledige menu.
Website
Adres
Donklaan 93A, 9290 Berlare
Routebeschrijving
Openingsuren
Za : 18.00-22.00
Zo : 12.00-14.30 & 18.00-21.00
Telefoon
09/367.84.24 (klik om meteen te bellen)