Elsene – Les Caves d’Alex

Vlakbij de drukke Generaal Jacqueslaan en het station van Etterbeek, treed je, met het afdalen naar de kelders van Les Caves d’Alex, binnen in een oase van rust waar je de betere steak kan vinden.

De Steak

de beste steak van belgie caves d'alex

We gingen deze keer voor een filet pur van het Holsteinras. Het vlees was van topkwaliteit: heel mals met een heerlijke smaak.

De steak was perfect saignant gebakken zoals we gevraagd hadden. Verder was alles het vlees had voldoende gerust, was genoeg gekruid en de stukken vlees waren omvangrijk.

Bijgerechten

Zelden aten we zo lekkere frieten, perfect gebakken. Ze deden ons wat denken aan kermisfrieten van weleer, wat een groot compliment is.

De pepersaus was van een hoog niveau (zowel qua smaak als textuur). Het slaatje was wel wat pover (enkel kropsla), maar toch lekker gekruid.

De wijn die we ons lieten suggereren was een voltreffer.

De Service/De Sfeer

We waren iets te vroeg en daarom ook de eerste klanten. Met een professionele ontvangst en een amuse, begon de service in de zaak. Over de hele lijn was er een vlotte en vriendelijke service. De bediening was discreet met af en toe een grappige toets.

De sfeer was supergezellig met de juiste muziek. Hier hoorde je geen storende muziek, maar achtergrondmuziek waarover nagedacht was.

Het menu werd ook mooi gepresenteerd op een ezel die aan tafel gebracht werd.

Interieur

Het restaurant zit in een kelder met mooie bakstenen gewelven. In die gewelven was de verlichting mooi weggewerkt en zorgde voor een aangenaam ambiance.

Ook over de tafelsetting was duidelijk nagedacht. Glazen wanden tussen de tafels en de wijnvaten zorgden creëerden een ruim gevoel en een aangename omgeving.

Prijs/Kwaliteit

Les Caves d’Alex is niet uw doorsnee brasserie, maar een restaurant met een iets hoger prijskaartje. We betaalden dit met de glimlach omwille van de goede service en de aangename sfeer en bovenal omwille van het lekkere eten.

Wat voor vlees hebben ze in de kuip?

Bekijk hier het volledige menu.

  Website

https://www.lescavesdalex.be/

  Adres

Eugène Cattoirstraat 14, 1050 Elsene
Routebeschrijving

  Openingsuren

Open van maandag tot vrijdag van 12H00 tot 14H00 en van 19H00 tot 21H30

Zaterdag en zondag gesloten.

  Telefoon

02.540.89.37 (klik om meteen te bellen)

Facebook

Volg de pagina hier.

Onze partners

 

Eenvoudig bestelsysteem voor restaurants!

RestoTakeout is een eenvoudig en gebruiksvriendelijk afhaalsysteem dat zorgt voor een snelle en efficiënte overschakeling naar uw afhaalverhaal tegen een betaalbare prijs. Het is onze missie om zo veel mogelijk restaurants te helpen in tijden van nood.

https://www.restotakeout.com/

logo visito
marketingbureau regrow

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Volg ons op facebook

Facebook Pagelike Widget