Bazel – Bistro Den Duiventoren

Den Duiventoren in Bazel is een rustiek, pittoresk restaurant waar je in alle gezelligheid kan genieten van een deugddoende maaltijd en een drankje in een prachtige omgeving.

De steak

De steak werd op een originele manier gepresenteerd. Het werd voorgeschoteld in een leuk pannetje in een badje van heerlijke saus. Ze maken hier gebruik van hun concept “Sizzling Steak”, waarbij de steak dus nog lichtjes verder bakt in het pannetje voor je neus. De steak was initieel perfect saignant gebakken maar het concept van de‘sizzling steak” zorgde er natuurlijk wel voor dat je steak uiteindelijk iets feller gebakken is dan hoe hij initieel bereid is geweest.
Het vlees zelf was lekker mals en smaakvol Ook was de korst hier zeer krokant en kruidig.We zijn den duiventoren gaan bezoeken om te zien welk vlees ze in de kuip hebben en dat vlees heeft zeker gesmaakt.

de beste steak van belgie den duiventoren bazel

De bijgerechten

De frietjes zaten qua smaak zeker goed, maar mochten net iets krokanter gebakken zijn, Ze mochten net iets meer afgedept worden voor het serveren.
De mayonnaise paste perfect bij de frietjes en met de frisse toets van citroen die duidelijk merkbaar was bracht deze een goed balans aan de frietjes.
Bij  de steak met frietjes werd er dan ook weer een slaatje geserveerd. Het  slaatje smaakte enorm ! De dressing over het slaatje gaf een extra dimensie aan de salade. Ook hier was het weer slim gezien om de salade in een  apart kommetje te serveren.
Als keuze voor de saus ben ik deze keer nog eens voor de klassieke champignonnenroomsaus gegaan. Deze was een perfecte match bij de steak en was zeer vol van smaak !

Interieur

Het interieur is zeer rustiek, net zoals het exterieur. Het restaurant ligt ook bij een prachtig oud gebouw en de omgeving is zeer natuurlijk met zelf een vijver om op uit te kijken. Het interieur hebben ze dan ook volledig aangepast aan deze landelijke uitstraling en hebben voornamelijk geopteerd voor aardetinten, wat hier dus overduidelijk tot een stralend interieur heeft bijgedragen !
In het menu staat ook wat uitleg over de omgeving en dat biedt toch wel zeker een meerwaarde aan de tijd die je daar spendeert.

Service / Sfeer

Aangezien het prachtig weer was, zat het terras goed vol. Onder deze drukte bezwijkten de medewerkers echter niet! Iedereen werd vriendelijk en vlot bediend. Op het terras had je het mooie zicht op het omgevend domein, waar iedereen met een gelukkig hart en een volle maag van zijn/haar uitstap genoot.

Prijs – kwaliteit verhouding

Eerlijke prijs voor de kwaliteit die je krijgt.

Wat voor vlees hebben ze in de kuip?

Steak (pepersaus, champignonsaus, bearnaisesaus, provençaalsaus ) op verschillende wijzen gebakken.

Sizzling Steak (pepersaus, champignonsaus, provencaalsaus) Steak wordt geserveerd in een hete pan die een explosie van geuren en smaken geeft.

Steak toscane: Steak (bakwijze naar keuze), gesneden met zongedroogde tomaatjes er tussen. Afgewerkt met Parmezaanse kaas en salade met bijpassende vinaigrette. 

Naast de steak is er ook 6 rib en Côte a los verkrijgbaar.

Bekijk hier het volledige menu.

  Website

www.denduiventoren.be

  Adres

Lange Gaanweg 1, 9150 Bazel
Routebeschrijving

  Openingsuren

Maandag 11u-21u
Dinsdag 11u-21u
Woensdag 11u-21u
Donderdag 11u-21u
Vrijdag 11u-22u
Zaterdag 11u-22u
Zondag 11u-22u

  Telefoon

032 89 70 75 (klik om meteen te bellen)

Instagram

Volg hen hier op instagram.

Facebook

Volg de pagina hier.

Onze partners

 

Eenvoudig bestelsysteem voor restaurants!

RestoTakeout is een eenvoudig en gebruiksvriendelijk afhaalsysteem dat zorgt voor een snelle en efficiënte overschakeling naar uw afhaalverhaal tegen een betaalbare prijs. Het is onze missie om zo veel mogelijk restaurants te helpen in tijden van nood.

https://www.restotakeout.com/

logo visito
marketingbureau regrow

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Volg ons op facebook

Facebook Pagelike Widget